VIS VAN DE MAAND Januari: SCHELVIS
Het visvlees van schelvis is iets zachter dan dat van kabeljauw, maar zeer
smakelijk en het is eveneens voor alle bereidingen geschikt. Gerookte
haddock is een klassieker in Engeland, waar schelvis op vrijwel alle
menukaarten is terug te vinden. Schelvis heeft veel en grote schubben en
wordt daarom vooral in visfilet verkocht. Schelvis is voor alle bereidingen
geschikt. Schelvis is het hele jaar door tegen een matige tot interessante
prijs verkrijgbaar. Het seizoen van schelvis loopt van september tot januari.
Chips van schelvis met yoghurt-dip
Vis:
    300 g schelvisfilet
    30 g bloem
    peper en zout

Yoghurt-dip:
    100 g Griekse volle yoghurt
    40 g verse, groene kruiden    (peterselie, koriander, kervel, …)
    2 groene pimenten
    10 g kappers
    1 teentje verse look
    sap van ½ citroen
    1 el mayonaise


Snij de schelvisfilet in fijne plakjes. Wentel in de bloem en klop plat. Frituur op 150°C totdat ze mooi goudbruin zijn.
Kruid met peper en zout.
Snij de kruiden, look, kappers en pimenten fijn. Meng ze onder de yoghurt met het citroensap en de mayonaise erbij.
Dit gerechtje kan je in de koelkast of diepvries bewaren. Na het ontdooien, warm je dit opnieuw op in een oven op 120°C.

Recept: NSChef Bart Desmidt
Foto: © Heikki Verdurme

Heb je ook een recept stuur het dan naar info@eemsvissers.nl
"De Eemsvissers"
Copyright © 2015/2018 De Eemsvissers.