VIS VAN DE MAAND mei: WULK
WULKEN NATUUR
1 kg wulken
1 rode ui
1 bosje lente-ui
40 g boter
1 Keyte (Oostends bier)
peper van de molen
fleur de sel

Voor de bouillon:
• 1 ui
• 1 wortel
• 1 stengel selder
• zout
• cayennepeper
• enkele laurierblaadjes

1.  Maak de bouillon. Schil de wortel, pel de ui, snij samen met de selder in grove stukken.
     Zet alles onder in water en breng aan de kook, kruid met zout en cayennepeper en voeg de laurierblaadjes toe.
     Laat 15min koken en haal de groenten eruit.
2.  Kook de wulken 15min gaar in de bouillon en haal ze eruit.
3.  Snij de rode ui in ringen, de lente-ui in schuine stukjes. Doe wat boter in een mosselpot, stoof de ui en lente-ui aan en
     voeg de wulken toe. Blus met het bier, kruid met peper van de molen en fleur de sel.
4.  Schep uit in een diep bord of serveer rechtstreeks in de pot.

Bij ons worden wulken vooral in bijvangst gevangen en lokaal
geconsumeerd. De structuur van het vlees lijkt op die van inktvis,
de smaak is zoeter, zoals bij krab. Voorgekookte wulken mag je
niet meer koken, enkel lichtjes opwarmen. In België worden
wulken veelal in (pikante) bouillon verkocht op kermissen en
markten onder de naam karakollen. Uiteraard mogen ze niet
ontbreken op een ‘plateau de fruits de mer’.
Recept Michiel Rabaey
Foto Heikki Verdurme
Heb je ook een recept stuur het dan naar info@eemsvissers.nl
"De Eemsvissers"
Copyright © 2015/2018 De Eemsvissers.