VIS VAN DE MAAND maart: ZEEDUIVEL
Zeeduivel is een allemansvriend, de ideale vis voor wie niet van vis houdt.
Het visvlees van de staart is zeer vast en smakelijk. Voor de bereiding
moet u het sterke vlies, dat om het visvlees zit, verwijderen. Verder bezit
zeeduivel geen graten, alleen een dik bot in het midden. U kan deze vis
o.a. marineren, stoven, bakken en pocheren. Door zijn vaste structuur is
zeeduivel ook uitermate geschikt om een BBQ-spies of stoofpotje  te
maken.
Zeeduivel bedekt met currypanko, sausje van kokos en appel
Zeeduivel
2 stuks zeeduivel op de graat van 500 g per stuk (gekuist en goed ontvliesd)
Curry- panko
100 g panko
1 el currypoeder
2 el olijfolie
2 el witte wijn
Saus van kokos en appel
2 Granny Smith-appels (alternatief van bij ons: Greenstar) in brunoise
2 fijngesneden uien
1 el gembersiroop
1/2 chilipeper
1/2 citroengras
1/2 el limoensap
1/2 el kokosmelk
1/4 liter kippenbouillon
Afwerking
2 stronkjes miniwitloof (in losse blaadjes)
12 korianderblaadjes
1. Curry-panko: warm de curry goed op met olijfolie en witte wijn. Meng met de panko.

2. Saus van kokos en appel: stoof de ui en appel licht aan (niet kleuren), blus met de bouillon en voeg de kokosmelk toe. Voeg de
fijngesneden chilipeper, citroengras, gembersiroop en limoensap toe en laat alles goed opkoken.

3. Zeeduivel: bak de zeeduivelfilets een viertal minuten en laat afgedekt ongeveer 10 minuten rusten. Bedek met de curry-panko
en laat verder 8 tot 10 minuten afbakken in de oven op 210°C. (De exacte gaartijd is afhankelijk van de dikte van de stukken
visfilet.)

4. Dresseren: Fileer de zeeduivel en schik de filets op het bord, werk af met de saus, koriander en witloofblaadjes
Recept Stijn Bauwens
Foto Heikki Verdurme
Heb je ook een recept stuur het dan naar info@eemsvissers.nl
"De Eemsvissers"
Copyright © 2015/2018 De Eemsvissers.