VIS VAN DE MAAND april: ZEEBARBEEL
Zeebarbeel is rozerood van kleur (dode vissen verkleuren en  
worden oranje) en heeft opvallende lengstestrepen die van  
het oog tot de staart lopen. Kenmerkend zijn de twee lange  
baarddraden op de kin die gebruikt worden om voedsel op de  
bodem op te sporen. Zeebarbeel komt vooral voor in de  
warmere wateren van Zuid-Europa (Spanje, Portugal,  
Frankrijk), maar in de zomer vind je hem ook in de  
Noordzee. Het is een vis die tot 40 cm lang kan worden, maar  
dat is uitzonderlijk.  In Spanje, Portugal en Frankrijk is er een  
belangrijke aanvoer, bij ons wordt hij eerder zelden  
aangevoerd maar is hij even gegeerd. Zeebarbeel is het hele  
jaar door verkrijgbaar.
Ingrediënten voor 4 personen:

    200 g zeebarbeelfilet
    1 fijngesneden lente-ui
    20 g roomkaas (bv. Philadelphia)
    8 sneden toastbrood
    4 sneden Oud Brugge
    Boter
    Peper en zout


Zeebarbeel
Snijd de zeebarbeelfilets in stukjes van ongeveer 1 cm. Meng de zeebarbeel, de lente-ui en de roomkaas in een kom.
Breng alles op smaak met peper en zout.


Croque
Beleg 4 sneden brood met een sneetje Oud Brugge. Verdeel daarop het zeebarbeelmengsel. Leg er vervolgens telkens een
sneetje brood bovenop zodat je een royaal gevulde croque krijgt. Smeer de croque langs beiden zijden in met boter en
bak op een laag vuur tot hij goudbruin is. Leg de croque in een ovenschaal en plaat in de oven (170°C) tot de kaas
gesmolten is.


Heerlijke recepten van NorthSeaChef Jeremy Girvan
"De Eemsvissers"
Copyright © 2015/2019 De Eemsvissers.